Adopteer een boom en steun de strijd tegen de verbreding van de A27

Adopteer een boomCampagneteam Bescherm het Bos van actiegroep Kerngroep Ring Utrecht heeft een actie opgestart om het Markiezenbos op Amelisweerd te beschermen. Ruim 800 bomen lopen het gevaar gekapt te worden als de verbreding van de A27 doorgaat. Het ecosysteem van het hele bos loopt gevaar nu er nog meer bomen te dreigen verdwijnen dan bij de aanleg van de snelweg in 1982. Toen werden er 596 bomen gekapt. Bescherm het bos wil zoveel mogelijk Utrechters de bomen laten adopteren om zo een signaal af te geven dat Utrecht tegen de verbreding is van de A27. Het is mogelijk om vanaf vijf euro een deel van een boom te adopteren maar je kunt ook een hele boom adopteren.

Van de opbrengst van deze adopties gebruikt de actiegroep het geld om de campagne te ondersteunen en verder uit te breiden. Er worden bijeenkosten en acties georganiseerd om de gevolgen en de alternatieven onder de aandacht te brengen. Ze zijn ook aan het zoeken naar samenwerking met andere organisaties om het formulerne van duurzame alternatieven voor de mobiliteit in de regio in een hogere versnelling te krijgen. Zo willen ze duidelijk maken dat de geplande verbreding een grote geldverspilling is.

De Piratenpartij Utrecht is tegen de verbreding van de A27. De Piratenpartij Utrecht is van mening dat de impact van ingrijpende wijzigingen van bestemming en inrichting voor niet-lokale infrastructuur in verhouding dient te staan tot de bijdrage aan de lokale identiteit en leefbaarheid. Op de A27 was de huidige ruimte goed genoeg met 80 kilometer per uur, maar om tegemoet te komen aan een landelijke ambitie hebben we een prachtig gebied opgeofferd. Dat mag niet, dat hoort niet te kunnen.

De Piratenpartij Utrecht steunt daarom ook deze actie en heeft zijn steentje bijgedragen aan het adopteren van een oude Es. Al veel Utrechters zijn ons voor gegaan en hebben een boom of een deel van een boom geadopteerd. Denk je nu “ik wil ook helpen”? Kijk dan op https://www.beschermhetbos.nl hoe ook jij je steentje kan bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.