Help mee!

Piratenpartij Utrecht is een beweging van activisten en vrijwilligers, die hun vrije tijd en moeite steken in de strijd om onze burgerrechten, mensenrechten en onze lokale identiteit. We zijn altijd op zoek naar meer enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers, die hun eigen vrije tijd, expertise en inzet willen doneren aan de partij.

Geen tijd? Je kan ons natuurlijk ook altijd financieel ondersteunen – iedere euro helpt! Ga naar https://piratenpartij.nl/doneren/ voor de mogelijkheden, en zet in de omschrijving of je ons lokaal wil steunen of een specifieke actie steunt.

Onderaan staat een aantal specifieke functies waar we naar op zoek zijn, maar als je niet binnen deze functies valt, kun je zeker ook bijdragen! Met de drie-piraten regel kan jij je inzetten voor jouw buurt!

Heb jij een goed idee waarmee je de partij op de kaart denkt te kunnen zetten? Of zoek je mensen om een plan mee uit te werken om daarmee aandacht voor onze standpunten te vragen? Ook dan ondersteunen we je initiatief natuurlijk graag!

Stuur vooral een e-mail naar onze vrijwilligerscoördinator om te overleggen over de mogelijkheden.

Vacatures

Rol

Beschrijving

Vrijwillige activisten PPU Als vrijwillige activist kan je meehelpen met lokale en landelijke acties. Uiteraard ben je niet verplicht om altijd aanwezig te zijn bij acties. Vrijwillige activisten zijn actief in de piratenwijkteams voor het verzamelen van input, bij handtekeningen- en flyeracties, demonstraties wanneer we die ondersteunen en overige evenementen.

Heb jij zelf een goed idee of heb je specifieke kwaliteiten waar we nog niet aan gedacht hebben? Laat het vooral horen, hoe meer initiatief hoe beter!

Wat willen we graag weten? Hoeveel uur heb je beschikbaar (van 1 uur per maand tot 30 uur per week, alle hulp is welkom), wat zou je willen doen, en waar ben je goed in.

Medewerkers Wetenschappelijk Bureau PPU Het WB is een ondersteunende werkgroep met een brede functie. Het WB zorgt voor wetenschappelijke onderbouwing en duiding, gevraagd en ongevraagd advies, en doet onderzoek naar actuele kwesties.

Momenteel is het WB onder andere op zoek naar professionals op de gebieden filosofie, politicologie, bestuurskunde, humanisme en recht. Bij voorkeur volg je een opleiding op een van deze gebieden of heb je een opleiding op een van deze gebieden afgerond. Heb je echter op een andere manier kennis en kunde opgedaan (bijvoorbeeld in het verenigings- of bedrijfsleven) dan komen we ook graag met je in contact.

Daarnaast zoekt het WB nog een eindredacteur die verantwoordelijk is voor spelling, grammatica, en opmaak.

Medewerkers Campagneteam PPU Wij zijn nog op zoek naar:

Graficus / vormgevers / creatievelingen

Fotograaf en/of Videograaf

Daarnaast is iedereen welkom om creatieve en originele suggesties te doen voor de campagne GR2018 en de permanente campagne daarna.

Wijkpiraten De piratenwijkteams die zich per wijk bezig houden met wat er leeft, en wat er door PPU moet worden opgepakt, worden nu nog centraal gecoordineerd door onze wijkcoordinator Steven Kiers. Op termijn willen wij naar een situatie waarbij iedere wijk een eigen aanspreekpunt heeft. Dit aanspreekpunt gaat ook met de piratenwijkteams door de buurt.
Kandidaten/lijstduwers Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Kan jij je vinden in onze basisbeginselen en draag je graag bij aan een zichtbare PPU? Is een zetel voor jou geen doel maar een middel? Dan komen we graag met je in gesprek! Ook als je geen politieke ambitie hebt maar onze doelen wel ondersteunt ben je welkom als lijstduwer.