Podcast: politieke gevangenen in Catalonië, een petitie voor de Tweede Kamer en een videoboodschap van Pirate Parties International

Gepubliceerd op door | 1 reactie

Laura Prat Bertrams van https://spanje.cat is in de studio om te praten over de petitie die ze is gestart om de politieke gevangenen in Spanje op de politieke agenda van Nederland te krijgen (bron: podcast).

Ze zegt: ‘In Spanje zitten Catalaanse leiders sinds 2017 in voorarrest, ondanks aandringen van Amnesty op hun onmiddellijke vrijlating. Onze regering maakt zich wel zorgen over Polen en Hongarije, maar ziet de situatie in Catalonië als een interne Spaanse kwestie. De leden van de commissie voor Europese Zaken en de leden van de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer zouden zich dit aan moeten trekken’.

petitie https://catalaansegevangenen.petities.nl

Op https://spanje.cat doet Laura met een team bezorgde Nederlanders en Catalanen verslag van de ontwikkelingen in Catalonië, zijn vertalingen te vinden in het Engels en Catalaans van de petitie en van nieuwsberichten uit Spanje.

Pirate Parties International steunt de actie en plaatste de oproep van Rico en Saskia op de website van PPI . Bestuursleden Raymond Johansen en Bailey Lamon maakten deze uitgebreide persoonlijke videoboodschappen:

Tweet op PPI: Raymond Johansen, board member of , and attacks Norways prime minister for not supporting the Catalan people.


Voor achtergronden in juridisch perspectief, organseerde ANC op 9 november 2018 in Den Haag de debatmiddag ‘The Catalan case in juridical perspective'(voertaal Engels)
PPU was er bij en maakte opnamen:


bron podcast: Potkaars.nl

Eén reactie op "Podcast: politieke gevangenen in Catalonië, een petitie voor de Tweede Kamer en een videoboodschap van Pirate Parties International"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.