Ruimtemakers Utrecht

Op 10 juli was er een bijeenkomst van de Utrechtse Ruimtemakers. Paula vd Velde heeft deze bijeenkomst namens de Piratenpartij Utrecht bijgewoond.

Utrechtse Ruimtemakers is een stichting die als doel heeft om samen met de gemeente en de inwoners van Utrecht goede besluiten te nemen voor een leefbare stad waarin alle Utrechters zich thuis voelen.

Bij de ruimtemakers zijn mensen met goede initiatieven werkzaam. Deze initiatieven worden uitgewerkt in groepjes en wanneer deze besproken worden zijn de gemeenteraadsleden van harte welkom om kennis te maken met deze initiatieven.

Zo is er groep 1.
Groep houdt zicht bezig met het versterken van de band tussen arme en rijke wijken.

Zij hebben de armere en rijkere wijken in Utrecht in kaart gebracht en zien daar een grote disbalans.

Zo is er groep 2.
Groep 2 weet hoeveel geld er beschikbaar is voor de stad Utrecht en wil graag inzicht hebben op de geldstroom. Zij houden zich bezig hoe ze de geldstroom zichtbaar kunnen maken. Dit gaat o.a. aan de hand van verhalen van grote en kleine ondernemers. De verhalen die met elkaar gedeeld worden zorgen ook voor sociale samenhang. Groep 2 ziet graag meer geldstroom die de wijken ingaan.

Zo is er groep 3.
Groep 3 wil graag dat inwoners meer invloed krijgen op het vastgoed in Utrecht. Zij willen een stap zetten van participatie naar eigenaarschap. Zij zien de participatie ladder graag omgedraaid, omdat de besluitvorming nu bij de gemeente ligt zonder echte inspraak van inwoners. Dit leidt nu tot teleurstelling, woede en onverschilligheid waardoor inwoners ook achterover gaan leunen. Groep 3 is enthousiast over het gedachtegoed van Anke Siegers. Ben je benieuwd lees dit dan eens: http://utrechtseruimtemakers.nl/van-participatie-naar-eigenaarschap

Zo is er groep 4.
Groep 4 houdt zich bezig met maatschappelijke waardebepaling.
Kijk voor meer informatie naar dit filmpje:

Volg de Utrechtse Ruimtemakers en praat hierover met je familie, buren, vrienden, kennissen dan gaat het steeds meer leven. http://utrechtseruimtemakers.nl/stadsakkoord

Gepubliceerd in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.