Utrecht: ruimte voor iedereen of toch niet?

Het nieuwe coalitieakkoord van Utrecht heet Utrecht: ruimte voor iedereen. Klinkt als een mooie slogan voor een coalitieakkoord waarin politieke partijen gaan samenwerken om Utrecht een stad te maken voor iedereen en waar niemand zich buitengesloten voelt.

Op vrijdag 16 juni heeft het college in een brief laten weten dat de gemeente Utrecht de sekswerkers aan de Europalaan gaat omscholen. Want, zoals beschreven in het coalitieakkoord, zal de tippelzone aan de Europalaan uiterlijk 1 juli 2021 worden gesloten.

Het omscholingstraject begint deze zomer. De sekswerkers krijgen een individueel plan, gericht op opleiding, werk en financiële zelfstandigheid. Deze plannen moeten voor het sluiten van de tippelzone in werking zijn en zullen daarna doorlopen.

Heeft iemand aan de sekswerkers gevraagd wat ze vinden van dit omscholingstraject? Willen ze zich uberhaubt omscholen? en hoe zit het met Utrecht: ruimte voor iedereen. Er is nog steeds geen nieuws over het Nieuwe Zandpad en nu de tippelzone ook gaat sluiten is er geen plek voor sekswerkers in Utrecht.

De vraag die dan overblijft is een simpele maar tegelijkertijd een ingewikkelde vraag. Hoe kan het dat een stad zoals Utrecht het voor elkaar krijgt om een werksector te laten verdwijnen en tegelijkertijd een stad te zijn waar ruimte is voor iedereen?

 

 

 

Gepubliceerd in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.