Kandidaatstelling Piratenpartij Utrecht: Op naar de gemeenteraad!

Gepubliceerd op door

Vandaag, 9 februari 2018, beslist het centraal stembureau van de gemeente Utrecht over de geldigheid van de lijsten, de namen van de partijen, en de individuele kandidaten.

Saskia Söller zal namens de Piratenpartij Utrecht de raad gaan bestormen. Onze lijst is op maandag 22 januari vastgesteld met drie kandidaten, maar helaas hebben twee kandidaten deze week besloten om zich terug te trekken. Omdat de ondersteuningsverklaringen al verzameld waren, stonden zij wel op de ingediende lijst. Daarbij hebben wij de individuele stukken voor deze kandidaten vanzelfsprekend niet ingeleverd. Dat betekent dat Saskia op de definitieve lijst staat, en dat het centraal stembureau twee verzuimen zal vaststellen.

Natuurlijk is het jammer dat we hierdoor na deze verkiezingen niet met meerdere mensen in de raad kunnen plaatsnemen. Maar wij maken onze principes niet ondergeschikt aan hoeveel zetels we zouden kunnen behalen. Een stem op de Piratenpartij Utrecht is een stem op idealen. Voor ons kies je in de eerste plaats om de manier waarop wij het doen, en omdat jij inspraak hebt in wat we doen. Het wegvallen van twee kandidaten laat zien hoe veerkrachtig we zijn. Binnen één dag heeft onze beweging de campagnestrategie bijgestuurd en zijn de vrijgekomen plekken in de werkgroepen ingevuld.

Saskia is een sterke kandidaat die met een formidabel team de raad gaat bestormen. In dat team zitten woordvoerders, wijkvertegenwoordigers, fractieondersteuners, onderzoekers en andere gemotiveerde en enthousiaste piraten. De komende tijd zal je deze mensen ontmoeten bij debatten, op bijeenkomsten, en gewoon in de buurt. Zie je een paarse trui of ons logo? We gaan graag in gesprek! Ook na de verkiezingen blijf je ons natuurlijk tegenkomen. Kan je niet op ons wachten? Onze voorzitter is voor iedereen bereikbaar op 06-47320520 en via maarten.v.d.pol [at] piratenpartij [dot] nl.

Vergeet niet te stemmen op 21 maart, en als jij ook voor nieuwe politiek gaat: stem vóór de Piratenpartij Utrecht en tégen de Sleepwet!

Volg ons ook via Facebook en Twitter

 

Reacties staan hier: https://utrecht.piratenpartij.nl/kandidaatstelling-piratenpartij-utrecht/