Verkiezingsprogramma: Utrecht door Utrechters, het gaat om jou!

PPU Het gaat om jouFijn dat je dit leest! In de afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om vanuit de buurten en wijken onder andere jouw inbreng te verzamelen voor ons programma. Dit programma is het resultaat: Een eerste stap richting een Utrecht van ons allemaal. Verkiezingsprogramma Piratenpartij Utrecht 2018 def (PDF)

Soms kregen we op straat de vraag: Waarom zou je op weer een nieuwe partij stemmen? Een begrijpelijke vraag, want we hebben allemaal zo onze mening over hoe de politiek functioneert. Uiteindelijk wil iedere partij Utrecht een mooiere en betere gemeente maken. Het verschil bij ons zit hem in de manier waarop. Want het gaat om jou.

Wij zijn in de basis al anders. Geen rigide partijcultuur waarbinnen een grote leider alles bepaalt en inspraak alleen op een ledenvergadering mogelijk is. Piraat zijn is niet afhankelijk van lidmaatschap of partijkleur. Je bent Piraat als je in actie komt voor jezelf en voor de mensen om je heen. In onze beweging kun je met drie personen al een actie starten, en gaat het fout? We zijn allemaal mensen – dan praten we erover en lossen we het op.

Dat is ook hoe we de raad in zullen gaan. Als mensen. En als gekozen vertegenwoordigers gaan we zorgen voor transparantie, ook in ons eigen werk. Zo maken we de gemeente én onszelf beter controleerbaar voor iedereen. Daarnaast geloven wij dat inspraak ook vóór het plannen maken erbij hoort. Dus niet eerst beleid maken vanaf een kantoortje en dan nog even mensen hun mening laten uiten, maar vanaf de eerste stap iedereen erbij betrekken. Zo gaan we samen een nog mooier Utrecht maken!

Doe je mee?

Lezen: Verkiezingsprogramma Piratenpartij Utrecht 2018 def (PDF)

Luisteren (Het programma als audioboek): Youtube en Soundcloud

Naast de programmapunten staan er ook actuele kwesties in het programma. Over die actuele kwesties praat jij mee, want jouw stem telt. Mis je iets? Stuur dan een e-mail naar ons: utrecht [at] piratenpartij [dot] nl

Klik hier om mee te lezen   of   Klik hier om mee te praten

3 comments on "Verkiezingsprogramma: Utrecht door Utrechters, het gaat om jou!"

  1. Geachte ; Ik las het volgende , Verplichte Publieke registratie enz .niet voorsekswerkers . Bedoeld u daarmee ook geen inschrijving bij de KvK ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.