Voorzitter Piratenpartij Utrecht is het voor 76% eens met eigen partij

Gepubliceerd op door | 1 reactie

De stemwijzers komen online! Je kan nu al stemwijzers invullen via het Kieskompas (de door de gemeente betaalde versie), via MijnStem en het AD Utrechts Nieuwsblad komt ook binnenkort met een stemwijzer. Ook interessant: de lokale nieuwskrant DUIC plaatst elke week de reacties van partijen op verschillende standpunten. Uit het Kieskompas bleek dat de voorzitter van de Piratenpartij Utrecht, Maarten van der Pol, het voor 76% eens is met zijn eigen partij.

Dat valt wel op, zeker tussen alle berichten van politici die trots laten zien dat ze voor 100% overeen komen met hun partij. Daarom vragen wij: Sta jij wel achter je eigen partij?


Reactie door Maarten van der Pol:

Ik sta voor 100% achter de Piratenpartij Utrecht! En dat ik in een stemwijzer 76% scoor maakt me alleen maar trotser dat ik bij deze beweging hoor. De Piratenpartij Utrecht is namelijk meer dan een persoon of een gezicht, meer dan een ego of een paar standpunten. Bij ons is ruimte voor iedereen en gaan we met iedereen ook echt het gesprek aan.

Dat betekent ook dat het programma niet “mijn” programma is. Het programma van de Piratenpartij Utrecht komt tot stand door onderzoek, inspraak (ook van niet-leden) en naar elkaar luisteren. Natuurlijk zijn er dingen die ik persoonlijk anders zou willen zien. Maar de kleur van de Piratenpartij is niet voor niets paars: bij ons komen socialisten (rood) en liberalen (blauw) samen. We doen niet aan ouderwetse politiek en geforceerde tegenstellingen. We gaan met elkaar in gesprek en komen tot oplossingen waar we allemaal achter kunnen staan.

Zou ik 100% scoren dan zou ik me zorgen maken. Want 100% betekent dat er geen ruimte is voor andere meningen. Als we allemaal tegenover elkaar blijven staan komen we samen nooit verder. Het is belangrijk om te onthouden dat we veel dingen willen die overeen komen. Socialisme staat in mijn ogen voor gelijke kansen, liberalisme voor individuele vrijheid voor iedereen zolang het de vrijheid van anderen niet beperkt. Als we écht naar elkaar gaan luisteren hoeven die twee elkaar niet te bijten.

Wat mij betreft mogen mensen het best beter hebben dan andere mensen, zolang die andere mensen het maar wel goed hebben. En wat mij betreft heeft iedereen het recht om manager te zijn van je eigen leven, zolang we elkaar maar helpen op de stukken die we zelf minder goed kunnen managen. Het is tijd voor nieuwe politiek, we moeten ons niet langer laten verdelen. We moeten samen vooruit!


Verkiezingsposter Piratenpartij Utrecht

Eén reactie op "Voorzitter Piratenpartij Utrecht is het voor 76% eens met eigen partij"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.