Open uitnodiging: Verdiepingsbijeenkomst Directe Democratie – Het recht van de sterkste?

Gepubliceerd op door | 1 reactie

directe democratie

Zondag 25 november organiseren we een voor iedereen gratis toegankelijke verdiepingsbijeenkomst over het thema Directe Democratie. Onze spreker Reinder Rustema is oprichter en beheerder van de website Petities.nl en zet zich in voor de Nederlandse democratie.


Deze bijeenkomst is de tweede in een reeks verdiepingsbijeenkomsten waarbij we in gesprek gaan over onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben. De vorige verdiepingsbijeenkomst ging over de Slimme Stad.

Directe democratie is een mooi ideaal, maar betekent directe democratie ook dat de meerderheid altijd wint? Wat doe je dan met de mensen die buiten de boot vallen bij beslissingen, moeten er grenzen zijn aan directe democratie? We gaan na de sprekerspresentaties gezamenlijk in gesprek om dit aan de hand van stellingen te bespreken.

Op onze verdiepingsbijeenkomsten is iedereen welkom, ongeacht politieke kleur of lidmaatschap. Heb jij een mening over de “directe democratie”, of wil je jezelf informeren over wat er gaande is? Kom dan vooral meeluisteren en praten!

Programma:

16.00 – 16.30: Inloop met koffie en thee
16.30 – 17.00: Sprekerspresentaties – Democratie voor iedereen?
17.00 – 18.15: Groepsdiscussie met diverse stellingen
18.15 – 18.30: Afsluiting en aansluitend een kleine borrel

Welke stellingen zou jij besproken willen hebben op deze bijeenkomst? Laat het weten op utrecht [at] piratenpartij [dot] nl!

Locatie:
“In de 3 Krone”
Oudegracht 227
Utrecht

Zie ook het Café Weltschmerz interview met Rico Brouwer en Reinder Rustema:

Eén reactie op "Open uitnodiging: Verdiepingsbijeenkomst Directe Democratie – Het recht van de sterkste?"

  1. De vraag die bij democratie en ook bij directe democratie is of het beter of slechter is dat de meerderheid ‘wint’. Gaat het bij democratie om de kwantiteit of zou directe democratie een rol kunnen spelen die juist de kwaliteit kan waarborgen. Zou directe democratie kunnen waarborgen dat besluiten verstandiger zijn en beter zijn dan keuzes maken op gestuurde sentimenten of onkunde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.